Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Отворена изложба студентских фотографија "Фотографија и живот "

На првом спрату Техничког факултета отворена је изложба студентских фотографија под називом „Фотографија и живот“. Изложбу су приредили Технички факултет  и Висока школа техничких струковних студија Чачак, а идеја за организовање овог културног догађаја потекла је од студената који се, из хобија или професионално баве фотографијом. Међу приспелим радовима нашле су се документарне фотографије, пејзажи, портрети, апстрактни прикази детаља који осликавају и фотографију и живот. На конкурс је приспело више од 150 фотографија од 15 аутора, од којих су, према оцени селектора изложбе, изабране 52. Посетиоци изложбе имају прилику да гласају за фотографију која им се највише допада, а најбољи аутор биће награђен по завршетку изложбе, која ће трајати до 30. јуна.

Izlozba fotografija

Поред тога што је циљ изложбе развијање и афирмација креативности студената ове две високошколске установе, изложба има и хуманитарни карактер. Посетиоци изложбе имају могућност да откупе изложене фотографије, а средства која буду прикупљена на тај начин, биће додељена студентима са посебним потребама који високо образовање стичу у ове две установе.

Изложбу су свечано отворили декан Техничког факултета проф. др Јерослав Живанић и директор Високе школе техничких струковних студија Чачак др Дојчило Сретеновић, који су ауторима фотографија уручили пригодне захвалнице. Уз звуке харфе свечаност су употпуниле ученице Основне музичке школе „Др Војислав Вучковић“ Јована Филиповић и Јана Чубриловић.