Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Потписан уговор о сарадњи између ФТН и Факултета за поморство у Котору

27. 06. 2014

У име Факултета техничких наука у Чачку и Факултета за поморство у Котору, декани проф. др Јерослав Живанић и проф. др Данило Николић потписали су уговор о сарадњи две високообразовне установе. Сарадња ће се огледати првенствено у унапређивању научног и образовног сектора, повећању мобилности наставника и студената, као и развоју научноистраживачке делатности реализацијом заједничких пројеката.

 

Према речима декана ФТН, проф. др Јерослава Живанића, потписаним споразумом предвиђена је вишеструка сарадња, а  један од циљева је заједнички мастер студијски програм који би објединио инжењерство и наутику, односно објединили би знања по којима су препознатљива оба факултета.

 

Kotor

 

Такође, планирано је заједничко предлагање пројеката који се финансирају из предприступних фондова Европске Уније као и заједничка организација научних скупова, истраживачких пројеката и других активности које би допринеле унапређивању сарадње две високообразовне установе.

 

Истичући важност повезивања са другим факултетима како у Србији тако и ван њених граница, декан Живанић је рекао да у оквиру међународних активности Факултет техничких наука у Чачку потврђује интензивно залагање за унапређивање квалитета образовања студената и напредовање наставника.