Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.


На ФТН у Чачку одржане презентације о програму ЕУ за истраживање и иновације Хоризонт 2020 (HORIZON 2020 - H2020)

21. 07. 2014

На Факултету техничких наука у Чачку у среду 16. јула 2014. године су сараднице Канцеларије за међународне пројекте Универзитета у Крагујевцу (www.int-projects.kg.ac.rs ) одржале презентације са практичним саветима и упутствима која се односе на процес писања пројектних апликација, технички поступак пријаве, начине тражења партнерских институција и формирања конзорцијума у оквиру програма ЕУ Хоризонт 2020. 


Одржане су две презентације:

* Татјана Станковић: Анализа позива за пројекте ЕУ, проналажење партнерских институција, писање предлога пројеката – савети и смернице,

* Милица Капларевић: Поступак подношења пријаве предлога пројекта.

 

Horizont 2020

 

 

Током презензтација представљени су програмски оквири H2020: Изврсност у науци, Лидерство у индустрији и Друштвени изазови. Учешће у програму могу да узму истраживачке групе на универзитетима, истраживачки институти, појединачни истраживачи, мала и средња предузећа, велике компаније, као и остале владине, невладине и приватне организације и институције.
 

Фото галерија