Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

ФТН на Сајму образовања "ИНДЕКС 2016"

26. 02. 2016

Факултет техничких наука учествовао је на овогодишњем 12. Сајму образовања „Индекс 2016“ који традиционално организује Туристичка организација Чачка у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Школском управом Моравичког округа и Националном службом за запошљавање.

Матурантима су представљени студијски програми, пет програма четворогодишњих основних академских студија и интегрисане академске студије које трају пет година, на које у школској 2016/2017. години могу конкурисати на Факултету техничких наука у Чачку. Такође, представљен је  програм бесплатне припремне наставе, за који је пријављивање кандидата у току. Припремна настава ће се реализовати из пет предмета који ће будућим студентима значајно олакшати полагање пријемног испита.

 

 

У присуству професора, у сајамском представљању ФТН, асистенти факултета будућим колегама говорили су о начину студирања, студентском животу и предностима студирања на Факултету техничких наука у Чачку.

 

Уз запажену посету великог броја ученика завршних разреда гимназија и средњих стручних школа са подручја Моравичког округа, на овогодишњем сајму је учествовало око 40 факултета, академија и високих школа из читаве Србије.  Поједине школе организовале су групни долазак на сајам, а будући студенти кажу да им овај вид представљања студијских програма значи како би добили што више информација о студијским програмима и начину студирања. Заједничко за већину младих људи било је питање какве су могућности запошљавања у земљи и иностранству са знањима и звањима која буду стекли по окончању студија.