Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Одржана Конференција „Информационе технологије, образовање и предузетништво ИТОП 2018“

27. 03. 2018

 

У чачанском Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању у организацији Факултета техничких наука, у суботу 24. марта 2018. г.  одржана је Национална конференција са међународним учешћем, под називом „Информационе технологије, образовање и предузетништво ИТОП 2018“ на којој је учествовало  више од 50 аутора и коаутора из образовних и других установа који се баве информационим технологијама, образовањем и предузетничким образовањем.

Приликом званичног отварања скупа, речено је да се кроз организовање оваквих скупова унапређује систем којим се повезују различите области са предузетничким образовањем, јер савремени трендови налажу интеграцију предузетништва, а у бројним радовима који су саопштени указано је на повезаност информационих технологија са предузетништвом.

У поздравним обраћањима у име покровитеља и организатора на Конференцији су говорили декан Факултета техничких наука проф. др Небојша Митровић, председник Програмског и Организационог одбора ИТОП18 проф. др Алемпије Вељовић. У име Града Чачка обратио се др Милан Лукић као и в.д. директора  Научно технолошког парка Мирко Пешић.

Такође,  у раду скупа, у оквиру стручног усавршавања учествовали су наставници из основних и средњих школа.

Циљ конференције био је да се кроз научне и стручне радове који су саопштени на скупу размене ставови и мишљења о концепту  предузетништва у образовном систему као ида се идентификују одређени недостаци у оквиру процеса у образовању из области предузетништва без обзира на то о ком образовном нивоу је реч.

Националну конференцију са међународним учешћем, под називом „Информационе технологије, образовање и предузетништво ИТОП 2018“ подржали су Универзитет у Крагујевцу, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Научно технолошки парк Чачак, факултети, високе школе и струковна удружења.