Факултет техничких наука у Чачку Универзитетa у Крагујевцу - ФТН Чачак - Добродошли


На ФТН почео 52. Међународни конгрес наставника есперантиста

15. 07. 2019

Свечаним отварањем, на Факултету техничких наука у Чачку у Чачку данас је почео 52. Међународни конгрес наставника есперантиста, скуп на коме се окупило око 60 учесника  учесника из 22 државе са три континента који ће у оквиру планираних активности боравити у Чачку до 20. јула.

Свечаност је почела химном есперантиста у извођењу музичког ансамбла „Лира“ из Чачка, а затим су уследила поздравна обраћања. Најпре се обратила председница удружења Mireille Grosjean, која је у Чачак дошла из Швајцарске. У име Града Чачка обратио се помоћник градоначелника Владан Милић и у име домаћина скупа- Факултета техничких наука у Чачку, проф. др Данијела Милошевић. Говорили  су Stefan MacGill из Велике Британије и мр Радојића Петровић, члан Председништва ILEI и председник Месног организационог одбора Конгреса и организатор оваквог скупа који се први пут одржава у Србији.  Како протокол есперантиста налаже, сви учесници су се представили и упутили поруку скупу, а звук гонга председнице ILEI, Mireille Grosjean, означио је и званичан почетак рада есперантиста.

У организацији ФТН у Чачку у четвртак, 18. и у петак, 19. јула биће одржана међународна конференција „Учење у виртуелним заједницама“.