Факултет техничких наука у Чачку Универзитетa у Крагујевцу - ФТН Чачак - Добродошли


Završena letnja škola programiranja EDIT

1. 08. 2019

EDIT (Education for Innovative Thinkers) letnja škola programiranja realizovana je tokom poslednje 2 nedelje jula u sklopu kompanije Comtrade i to po prvi put na lokaciji u Čačku.
Značajan broj polaznika letnje škole predstavljali su studenti Fakulteta tehničkih nauka: Djurdja Tanasković, Nemanja Jovanović, Katarina Karić, Zorana Gavrilović i Aleksandar Stanković (demonstrator ovogodišnje letnje škole). Naši studenti su se upoznali sa trenutno najpopularnijim tehnologijama (.Net Core, Angular, Kotlin- Android, kao i sa veoma popularnom Blockchain tehnologijom).
Studenti su svakodnevno prisustvovali predavanjima i imali kvalitetnu mentorsku podršku. U toku dve nedelje polaznici su radili na realnom projektu (ove godine je to bio projekat firme “Vanderlande”, za transport i skladista, odnosno praćenje isporuke paketa sa jedne lokacije na drugu, ili popularno rečeno preuzimanje poslova koje nude “brokeri” od strane “shippera”- onih koji imaju mogućnost transporta paketa i izvršavanja posla).
Studenti su bili podeljeni u dva tima i stekli su iskustvo kako rada na udaljenim lokacijama, tako i rada u timu sa do tada nepoznatim ljudima. Ono što je čar koju ova organizacija nosi sa sobom, jeste druženje kroz tim building i druge aktivnosti i dogadjaje, zabava, nova prijateljstva i sticanje jednog neprocenjivog iskustva koje je za cilj imalo pravilno usmeravanje buduće karijere naših studenata.