Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Студенти ФТН у Чачку најбољи на конференцији Српске асоцијације за рушење, деконтаминацију и рециклажу

3. 12. 2023

 Студенти основних академских студија ФТН у Чачку,  смер Информационе технологије, Арсеније Стошић и Милош Ћировић, Драгана Перишић, студент мастер академских студија смер Инжењерски менаџмент, освојили су 1. место у Србији за рад под називом „Циркуларна економија у грађевинарству“. Ментор рада је др Неда Николић. Освајањем првог места стекли су могућност даљег такмичења за најбољи рад у Европи на годишњој EDA(European Demolition Association) конференцији. EDAконференција одржаће се од 13. до 15. јуна 2024. године у Београду.

Пета по реду годишња конференција Српске асоцијације за рушење, деконтаминацију и рециклажу под називом „Деконструкција и јавни интерес“ одржана је 29. новембра 2023. у Београду. Неки од циљева асоцијације јесу увођење нових регулатива у вези рушења, транспорта и складиштења грађевинског отпада, стандардизација производа који се добијају рециклирањем грађевинског отпада и спровођење едукативних програма за обучавање лица за ову област.