Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Настављена имплементација DigiPsyRes пројектних активности на Универзитету у Фођи у Италији

7. 12. 2023

У оквиру Еразмус+ пројекта стратешког партнерства „Оснаживање психолошке и дигиталне резилијентности путем вршњачког умрежавања у онлајн окружењу у кризним ситуацијама - DigiPsyRes“ https://digipsyres.kg.ac.rs/, одржан је четврти тренинг сусрет пројектних тимова Универзитета у Крагујевцу, као координатора пројекта, Универзитета у Фођи, као домаћина и Универзитета Казимир Велики у Бидгошчу (Пољска).

 

Ова пројектна активност под називом „Оквири имплементације студентског сервиса за подршку дигиталној и психолошкој резилијентности“ успешно је реализована од 13. до 16. новембра. 

У раду су учествовали представници партнерских универзитета, који су демонстрирали радионице и делове тренинга који ће бити саставни део оспособљавања студената и особља универзитета за укључивање у студентско умрежавање ради вршњачке подршке. Уз динамичну, професионалну комуникацију направљен је оквир првог тренинга који ће бити реализован у децембру и јануару у хибридном формату на сва три универзитета.

Пројектни тим Универзитета у Крагујевцу у Фођи су представљали др Ивана Крсмановић, др Марјан Милошевић и др Лена Тица, наставници ФТН, као и др Дарко Хинић, координатор пројекта и др Мирјана Беара Бењак са Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу.

У оквиру активности пројектни тим Универзитета у Крагујевцу поделио је информације како о самом пројекту, тако и о предстојећим обукама са студентима друге године психологије на Универзитету у Фођи. Студенти, показујући искрено узбуђење, активно су учествовали у сесији, постављајући питања и размењујући идеје, чиме су обезбедили значајне увиде за DigiPsyRes тим.