Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Факултет техничких наука у Чачку на Дану науке и иновација

10. 12. 2023

Министарство науке, технолошког развоја и иновација je у сарадњи са Фондом за иновациону делатност, Фондом за науку и Центром за промоцију науке организовало Дан науке и иновација чији је домаћин био Научно – технолошки парк Чачак. Кроз иницијативу „Србија земља науке, земља иновација“ представљене су информације о програмима подршке, изворима финансирања, пореским олакшицама и инфраструктури иновационог екосистема. Саветник министарке науке и представнице фондова су презентовале текуће и предстојеће програме у области науке и иновационе делатности. 
 
 
Присутнима у сали Музичке школе су представљени и примери добре праксе у којима учествују професори ФТН Чачак: пројекат Green Trace – др Предраг Петровић реализација са предузећем „Зоф електро“ и пројекат Step2PolyGreen др Павле Спасојевић у оквиру Зеленог програма сарадње науке и привреде. 
 
    
У изложбеном делу су приказани експонати као део иновативних решења развијених у лабораторијама Факултета техничких наука у Чачку из области рачунарске технике, електронике, вештачке интелигенције, мехатронике, ИоТ и сензорике.