Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Мобилност наставника Факултета техничких наука у Чачку у Аустрији у оквиру ЦЕПУС мреже

15. 04. 2024

Др Лена Тица, доцент Факултета техничких наука у Чачку, боравила је на Високој школи Кампус 02 у Грацу од 8. до 13. априла 2024. године у оквиру наставничке мобилности средњеевропског програма универзитетске размене ЦЕПУС (CЕEPUS). 
 
 
Циљ посете био је јачање међународне сарадње у области научноистраживачког рада која се већ дужи низ година одвија између ове две институције. Поред наставничких активности у оквиру студијског програма Smart Automation који се изводи на енглеском језику, где су студенти Кампуса 02 информисани о студијским програмима које нуди Факултет техничких наука у Чачку, др Тица је учествовала на састанку са осталим професорима који су на овој високошколској институцији такође боравили у оквиру ЦЕПУС мобилности, са циљем размене информација и успостављања контакта за будуће умрежавање. 
 
 
Боравак је подразумевао и договоре у вези са заједничким научно-истраживачким активностима наставника енглеског језика струке ове две институције. Са др Дагмар Архан, директорком Центра за иновације у настави на Кампусу 02 и др Иваном Крсмановић, професорком Факултета техничких наука у Чачку која се тренутно налази на тромесечном студијском боравку на Кампусу 02, др Тица је разговарала о јачању веза између запослених на овим институцијама ради даље сарадње и партнерстава у оквиру заједничких пројеката везаних за компјутерски потпомогнуто учење енглеског језика. 
Факултет техничких наука у Чачку учествује у Цепусу од 2021. године у оквиру мреже Intelligent Automation for Competitive Advantage (IntACA), са још 12 високошколских институција из региона, детаљније на Факултет техничких наука у Чачку - Међународна мобилност (kg.ac.rs)