Факултет техничких наука у Чачку Универзитетa у Крагујевцу - ФТН Чачак - Добродошли


Почео „Студент опен 2014“

10. 04. 2014

На теренима Спортског центра “Младост“  организовањем турнира у баскету почела је манифестација „Студент опен2014“, која ће трајати месец дана. Поред баскета, у наредним седмицама  предвиђена су такмичења у фудбалу, кошарци и стоном тенису. Манифестацију су  заједнички организовале све студентске организације из три восокообразовне установе: Уније студената ФТН-а и Агрономског факултета и Удружење студената Високе школе техничких струковних студија.

 

Циљ акције, према изјави организатора, је промоција дружења студената кроз спорт, тако да надметање није у првом плану. Интересовање је велико, за баскет су пријављене 24 екипе чачанских студената, а очекивања су да ће манифестација „Студент опен“ постати традиционална.

„Студент опен 2014“ на  турниру у баскету шутем је отворио студент ФТН-а Никола Пешаковић, играч КК „Борац“. Прву, ревијалну утакмицу одиграле су екипе студената-организатора и професора и асистената.

 

Cacak Open 2014

 

Манифестацију је подржао КК „Борац“, а  директор клуба Марко Ивановић каже  да је бављење спортом  важније од такмичарског резултата.

-Ово је најмање што смо могли да урадимо, студенти нас већ деценијама подржавају на свим утакмицама у хали крај Мораве. Због тога их позивам да у што већем броју дођу у понедељак у 19 сати и навијају за нас против Партизана - истакао је он.

 

Истовремено са такмичењима спроводи се и хуманитарна акција за три ученика Економске школе којима је потребна материјална помоћ.