Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Предавање "Могућности примене термовизије у савременој техници" у НТП Чачак

2. 04. 2014

У Научно-технолошком парку, редовни професор Факултета техничких наука проф. др Небојша Митровић, 1. априла 2014. године представио је могућности примене термовизијских система у техници. Предавање је било намењено фирмама у чијем раду је неопходно користити термовизијску опрему ради адекватног одржавања производног процеса.

 

ntp predavanje termovizija

 

- ФТН последњих десетак година ради на примени термовизије. Поред могућности добијања термовизијских снимака, развијен је систем динамичког мониторинга, који омогућава формирање термовизијског видеа у трајању од око 20 минута о процесима који се одигравају динамички, тј. веома брзо. Овај систем је самостално развијен на ФТН, са студентима мастер и докторских студија  и у могућности смо да га презентирамо стручној јавности, односно свим предузећима која могу применити термовизију у процесу производње, објашњава професор Митровић.

 

 

 

Према његовим речима, термовизијска опрема посебно може бити интересантна малим и средњим предузећима и предузетницима који инсталирају соларне панеле.

- Тренутно на ФТН развијамо пилот пројекат одржавања соларних панела где је термовизија најмоћнија метода за праћење правилног рада соларних панела и њихово одржавање током њихове експлоатације, наводи Небојша Митровић.