Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

International Training Week који је у склопу Еразмус+ програма одржан на Политехничком Универзитету Бјалисток

13. 12. 2017

У оквиру Еразмус+ програма мобилности наставника и студената Универзитета у Крагујевцу и Политехничког Универзитета Бјалисток, Пољска у периоду од 04.12. – 09.12. 2017. године на Електротехничком Факултету Политехничког Универзитета Бјалисток у својству гостујућег наставника боравио je др Марко Росић, доцент Факултета техничких наука у Чачку.

 

Заједно са још 11 гостујућих наставника од којих су 6 из Јужне Америке и 5 са Европског континента др Марко Росић учествовао је на International Training Week који је у склопу Еразмус+ програма одржан на Политехничком Универзитету. У току боравка презентован је образовни и истраживачки потенцијал Факултета техничких наука у Чачку као и резултати актуелних истраживања у области електротехнике. Посећене су лабораторије за регулацију електромоторних погона и обновљиве изворе енергије, лабораторија за високи напон као и лабораторија за производњу фибер-оптичких влакана која је јединствена у источном делу Европе.

 

Реализована мобилност отворила је могућност за сарадњу и размену наставника и студената између Универзитета у Крагујевцу и Политехничког Универзитета Бјалисток. Такође размењена су истраживачка искуства из области електромоторних погона успостављени контакти и покренуто је неколико иницијатива за будућу сарадњу, заједничко истраживање и учешће на пројектима.