Факултет техничких наука у Чачку Универзитетa у Крагујевцу - ФТН Чачак - Добродошли


Велико интересовање студената ФТН за добровољно давалаштво крви

19. 04. 2018

На Факултету техничких наука организована акција добровољног давалаштва крви. Према оцени представника Завода за трансфузију крви у Чачку и овога пута студенти су добрим одзивом још једном потврдили да се према броју учесника у добровољном давалаштву студенти ФТН сврставају међу најбројније даваоце крви у Чачку из једне организације.

За неколико сати драгоцену течност дало је 60 добровољна давалаца, што је, према оцени др Славице Китановић, одличан одзив.

-Акције добровољног давалаштва крви које се организују на ФТН су за сваку похвалу и студенти се традиционално одазивају у значајном броју. – рекла је др Китановић и додала да је овога пута забележен већи број давалаца који први пут дају крв додајући да је било много више заинтересованих давалаца у односу на могућност реализације, тако да ће студенти крв давати и данас у две средње школе у којима се данас организују акције.

Акцију су организовали Студентски парламент ФТН уз подршку руководства Факултета у сарадњи са Заводом за трансфузију крви у Чачку и Црвеним крстом у Чачку.