Факултет техничких наука у Чачку Универзитетa у Крагујевцу - ФТН Чачак - Добродошли


Одржан пробни пријемни на ФТН

18. 06. 2019

На Факултету техничких наука у Чачку организован је пробни пријемни за кандидате који ће ове године конкурисати за упис у прву годину студија на неки од шест студијских програма основних академских и интегрисаних академских студија. На пробном пријемном организованом из математике, физике, основа електротехнике, информатике, организације и основа предузетништва. Пробном пријемном присуствовало је око 240 будућих бруцоша.

— Долазим из Фоче и за ФТН сам сазнао када су професори факултета долазили у нашу школу. Свидело ми се на први поглед и одлучио сам да почнем да се спремам. Планирам да упишем информационе технологије, јер сам увек волео информатику и рачунаре. Нисам похађао припремну наставу због удаљености али сам све за припрему преузео  са сајта факултета. Овај пробни пријемни ће ми значити да бих проверио своје знање и упознао се са процедуром — рекао је Дражен Пљеваљчић из Фоче.

 — Одлучила сам се овај факултет зато што ми је близу и мањи је град у односу на велике универзитетске центре. Похађала сам припремну наставу и свакако ћу имати мању трему када дођем на прави пријемни испит — каже Бојача Ђаловић из Аранђеловца која ће уписати  Инжењерски менаџмент.

— Конкретно, желим да упишем Електротехничко и рачунарско инжењерство из разлога што су то неке области којима желим даље да се бавим. Што се тиче припремне наставе, долазио сам и све је било одлично организовано. Професори су се максимално трудили да нам изађу у сусрет и помогну да се што боље спремимо. Узео сам збирку за припрему и до 3. јула мислим да ћу бити потпуно спреман — каже Иван Бојовић из Чачка.


 

Продекан ФТН-а Милан Плазинић каже да се организација бесплатне припремне наставе и пробног пријемног испита показала као добар потез, јер будући бруцоши на пријемном испиту постижу све боље резултате.

—Из године у годину резултати који постижу кандидати за наш индекс су све бољи и осетно је побољшан успех на правом пријемном испиту — каже продекан Плазинић.

Пријављивање кандидата почело је 17. јуна и трајаће закључно са понедељком 24. јуном. Пријемни испит одржаће се 3. јула.