Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

ФТН Чачак поуздан партнер привреде - разматрање проширивања дуалног модела студија у високом образовању

7. 03. 2023

Представници Факултета техничких наука у Чачку посетили су компанију Stax Technologies и том приликом одржали радни састанак на ком се разматрало о увођењу дуалног модела студија у високом образовању на постојећим инжењерским студијским програмима основних академских студија. 
Компанија Stax Technologies је  била иницијатор овог сусрета јер запошљава велики број  дипломираних инжењера који су са Факултета техничких наука у Чачку,  чијим су  знањем и вештинама задовољни, те су у Факултету препознали поузданог партнера за имплементацију дуалног модела студија.  Обе стране су сагласне да дуални модел студија у високом образовању представља одличну комбинацију стицања теоријског знања и практичних вештина кроз учење у реалним радним условима, што омогућава да се студенти брзо запосле након студија. 
 
 
Компанија Stax Technologies планира значајно повећање броја високообразованог кадра у наредних неколико година, а дуални модел студија би им омогућио да активно учествују у њиховом образовању током процеса студирања.