Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Куп ректора 2024 - студенти Факултета техничких наукa први у генералном пласману

16. 04. 2024

Чачак је 14. априла 2024. године био домаћин највећег спортског студентског такмичења Универзитета у Крагујевцу „Куп ректора 2024.“ Окупило се више од хиљаду учесника. Они су се такмичили у малом фудбалу, кошарци, одбојци, стоном тенису, рукомету и бројним другим спортовима.
Утакмице су се играле у Основним школама „Свети Сава“, „Вук Караџић“, „Прељина“, Прехрамбено - угоститељској школи, у спортском објекту „Соколана“, и на Факултету техничких наука.
 
 
Спортску манифестацију „Куп ректора 2024.“ отворио је проф. др Ненад Филиповић, ректор Крагујевачког универзитета. Студенте је поздравио и бодрио проф. др Небојша Митровић, продекан за науку на Факултету техничких наука, а у име Града Чачка учеснике је поздравио Владан Милић, заменик градоначелника.
 
 
Такмичење је организовао Факултет техничких наука, а помогли су га Град Чачак, Ректорат Универзитета у  Крагујевцу, Спортски центар „Младост“и чачански привредници.
 
 
Студенти су се такмичили у различитим спортским дисциплинама, а студенти Факултета техничких наука у Чачку освојили су прво место у кошарци и футсалу, друго место у женској одбојци и  мушком рукомету, треће место у стоном тенису и женском стрељаштву.
У изузетно јакој конкуренцији, студенти Факултета техничких наука у Чачку и њихове колеге са Медицинског факултета у Крагујевцу су у генералном пласману освојили прво место.     
После свих одиграних мечева, у хали „Младост“ је одржано проглашење најбољих у свим спортским дисциплинама.
Честитамо свим студентима спортистима који су представљали Факултет техничких наука у Чачку.