Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Техничка школа у посети Факултету техничких наука

17. 04. 2024

Ученици трећег разреда смера електротехничар информационих технологија из чачанске средње Техничке школе посетили су у понедељак, 15. априла 2024. године Факултет техничких наука у Чачку. Том приликом им је одржано предавање о примени информационих технологија у индустрији на примерима.   
 
 
Основни циљ образовања ученика на овом профилу је стицање знања и вештина за рад у индустрији информационих технологија, која је данас веома атрактивна. То су области програмирање, веб програмирање, веб дизајн, базе података, рачунарске мреже, заштита софтвера, електронско пословање и хардвер. Настава се изводи у добро опремљеним кабинетима.
Осим стручног знања које их оспособљава за рад у ИТ индустрији, ученици овог смера стичу одличну основу и предзнање за наставак школовања у правцу информационих технологија и техничких наука. Били су изузетно задовољни посетом и предавањем, а многи од њих су изразили жељу да наредне године своје образовање и наставе на Факултету техничких наука у Чачку.