Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Предавања професорке Маријерозарије Фаланге са Универзитета у Салерну у оквиру Еразмус+ програма

19. 04. 2024

У оквиру Еразмус+ програма мобилности наставног кадра, проф. др Маријарозарија Фаланга са Универзитета у Салерну, Италија, боравила је на Факултету техничких наука у Чачку у периоду од 15. 4. 2024. до 19. 4. 2024. године. Професорка Фаланга је ванредна професорка за ужу научну област Физика земље, планета и атмосфере на Департману за информационе технологије, електротехнику и примењену математику Универзитета у Салерну. 
 
 
 
У складу са типом мобилности, професорка Фаланга је током седмице одржала низ предавања, како за студенте тако и за наставнике Факултета техничких наука у Чачку, на тему механичких, акустичких и електромагнетних таласа, њихових особина и могућих примена.
 
 
По завршетку предавања, професорка Фаланга је одговарала на питања наставника и студената, указујући притом и на могућност њиховог учествовања у Eразмус+ програму. 
Циљ посете био је и јачање међународне сарадње која се већ дужи низ година одвија између Универзитета у Салерну и Факултета техничких наука у Чачку, те је боравак проф. Фаланге подразумевао и састанке са професорима Факултета техничких наука у вези са заједничким научно-истраживачким активностима и партнерством у оквиру заједничких пројеката.